I år gik Seniorklubbens forårsudflugt til Langeland

18-01-2024
Tove Damgaard, Redaktionsgruppen, Tårup.dk (Kontakt)

Seniorklubbens traditionelle forårsudflugt gik til Langeland – med et stop ved Bregninge Kirke. Vi så Medicinhaverne ved Tranekær Slot – de var meget smukke og spændende, og vi var vist mange, der genfandt vækster fra egne haver (de fleste er giftige!).

Medicinhaverne i Tranekær. Seniorklubben på udflugt
Der var utroligt mange spændende planter at studere i Medicinhaverne ved Tranekær Slot

Da vi alle havde set os (næsten – der er nok flere, der planlægger endnu et besøg) mætte i spændende planter – og der var blevet købt nogen med hjem – fik vi kaffe og buskringle inden den videre færd.

Vi skulle nemlig også nå at se Tobaksladen – hvor der under 2. Verdenskrig blev tørret dansk tobak – inden vi kørte mod Dovns Klint og “de vilde heste på Sydlangeland”. Hestene var ikke nemme at finde, men vi nåede at se nogle stykker på afstand og kunne konstatere, at det er et dejligt landskab, de har at leve i.

 

 

 

 

Tobaksladen på Langeland. Seniorklubben på udflugt

Tobaksladens plancher blev studeret grundigt

Efter turen ud til Dovns Klint og hestene – klinten er begyndt at falde i vandet og er derfor spærret af – kørte bussen til Bagenkop Kro, hvor en flot fiskebuffet ventede. Det blev til mange ture op til buffeten for at prøve de lækre retter. Vi fik snakket og smagt og hygget, og hvis nogen forlod kroen i sulten tilstand, har de kun sig selv at bebrejde.

Ikke desto mindre var der ønske om et “is-stop” på hjemvejen – et sødt indslag efter en god middag er altid populært, så vi var en del, der lige måtte have en is med på vejen. Derefter gik det direkte til Tårup, Frørup og Ørbæk. Tak for en dejlig dag – og tak til Ørbæk Borgerforening, som havde givet os et tilskud til turen.

Den store fiskebuffet. Seniorklubben på udflugt

1 kommentar

  1. . Det var en dejlig tur.Skønt vejr og meget at se .Dejlig kaffe og buskringle og et lækkert fiskebord. Held og lykke med det nye program

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment