Vi byder velkommen til et aktivt liv på landet

Tænker I på at flytte ud i landlige omgivelser med korte afstande til de fynske byer eller motorvejen, som kan bringe jer til Sjælland eller Jylland?

Vil I bo i en gammel og velholdt landsby med masser af fællesskab og mange kulturelle tilbud og masser af smuk natur? Er det desuden vigtigt for jer at bo tæt på børneinstitutioner eller skole; at der er offentlig transport indenfor rimelig afstand; at det er nemt at komme til indkøbsmuligheder, sportsfaciliteter eller biblioteket?

Så kan Tårup opfylde disse ønsker, og I vil blive budt velkommen i en landsby, der har godt naboskab, og er god til at invitere tilflyttere med ind i fællesskabet.

Skole og børneinstitutioner ligger kun et par km fra ”downtown Tårup”, og der er cykelsti og skolebus. Der er de seneste år kommet mange børnefamilier til landsbyen, så der er rig mulighed for et fællesskab om børnenes liv.

Indkøb kan foretages i Ørbæk ca 5 km fra Tårup og der finder du også en biblioteksfilial. Desuden ligger Nyborg kun 10 km væk, hvis der er brug for et større butiksudbud.
Tårup IF, som ligger ved skolen har gode idrætsfaciliteter og der er flere i Ørbæk.
Byen er lille, men har en lang historie og er stadig meget levende og fuld af fællesskaber omkring f.eks. naturen, forsamlingshuset, landsbyrådet og de mange musikalske og kunstneriske arrangementer som byen kan byde på.

Her er hurtigt fibernet, mange foreninger, et veldrevet forsamlingshus med bl.a. fællesspisning, mange ildsjæle, stuekoncerter, havefest (minifestival), børnekor, fælles grill om sommeren, landsbybibliotek, udstillinger og workshops, landsbyråd og mange fællesskaber.

Naturen omkring Tårup giver mange daglige glæder med et rigt fugleliv – sågar havørne ses ofte, smukke skovområder og flere fine badestrande med fantastisk udsigt over Storebælt og kig til broerne. Projektet ”Dark Sky Tårup” vil sørge for, at nattehimlen og stjernevrimlen fortsat kan nydes i fulde drag.

Vil I vide mere er I velkomne til at kontakte Landsbyrådet eller os på Taarup.dk
Det kan i øvrigt være en god ide at læse bøgerne, “Hverdagsliv i en østfynsk landsby 1940-2011”, samt “Fortællinger om Tårups beboere og ejendomme 2013-2021” (kan købes hos Steen: Tlf. 29 44 36 33 eller hos Anny Madsen Tlf. 60 91 32 63)  og Udviklingsplanen for Tårup.

I kan læse meget mere om livet i Tårup fra 2013 til 2023 på www.taarupportalen.dk

Læs mere om livet i Tårup

Her finder du relevant information hvis du overvejer at flytte til byen

Børnepasning

Du finder vuggestue og børnehave 2 km. fra Tårup. Du kan læse mere om pasningstilbud, takster og meget mere her

Skole

Der går direkte skolebus til 4kløverskolen, som har fra 1. til 6. klassetrin.

Senior

Tårup byder på et aktivt landsbyliv med masser af muligheder, fantastisk natur og ikke mindst et hav af sjove og hyggelige fællesskaber. Du kan læse mere om livet som senior her.

Se ledige boliger

Der er ikke mange – men de er der. Se ledige boliger hos Boliga.dk, hvor du også kan læse mange flere informationer om byen og kommunen.

Har du spørgsmål, eller overvejer du at blive tilflytter?

Har du spørgsmål til livet i Nyborg og omegn, er der du velkommen til at tage kontakt til Nyborgs bosætningsmedarbejdere Line Bruun på tlf. 24 63 94 63 eller Søren Tideman Lassen på tlf. 21 56 37 16