Foråret er godt på vej i Vild med Tårup

27-03-2024
Tekst og billeder: Steen Jensen, Vild med Tårup, vildmedtaarup.dk

Projektgruppen bag Vild med Tårup kom onsdag aften frem fra vinterhiet, og mødtes for at se til Vild med Tårup-projekterne på fællesarealerne Under Egen i Tårup.

Først var et kig til stenbunkerne, der blev skabt som  levesteder for smådyr og insekter i 2022.
Her ved grill-hytten og i tilknytning til den gamle mørnede træstub. Det tydeligt at se at både smådyr og insekter har forstået ideen og taget boet til sig.

Mange af de tyttebær og blåbær der blev plantet i januar 2023 har overlevet deres første vinter. En imponerende flot tidsel har også klaret sig. Her skal vi vist have lidt fokus på den, inden den sætter frø. Flot bliver den.
Græsset i birkelunden tager lidt overhånd sammen med de villige kræger. Her skal ses på om de vilde planter formår at tage kampen om pladsen op.

Ved petanquebanen står de fleste af frøstandene stadigvæk og har givet føde til fuglene gennem vinteren. Nu skal de væk og give lys og luft til de vilde blomster igen.

Efter rundturen under Egen, hvor ruten også kom forbi den velfungerende brændehæk og kvasbunke, der blev etableret i 2021.

– blev det tiden til at samle op på indtrykkene og tage fat på planlægningen for 2024.
Første step bliver søndag den 28. april, hvor de visne frøstande fjernes fra bedene. Samtidig vurderes i hvilket omfang, der skal plantes mere, som supplement i de vilde bede.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment