Fredag d. 12.4 sluttede med et spændende foredrag af "Brødrene" - Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe

18-01-2024
Tove Damgaard, Redaktionsgruppen, Tårup.dk (Kontakt), Billeder: Svend Åge Bilde

En fin forårsfredag sluttede på bedste og mest underholdende vis for de godt 50 gæster i Tårup Forsamlingshus. Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe fortalte i næsten 3 timer om deres liv i musikformidlingens tjeneste, og foredraget var støttet økonomisk af Ørbæk Borgerforening. Tak for det.

Vi hørte om deres udgangspunkt i barndommen i henholdsvis Frederiksværk (incl. “forstaden” Ll. Kregme) og Torkildstrup/Nykøbing Falster. De gav mange sjove og væsentlige betragtninger på begrebet ydmyghed….og hvordan man lærer det. Alex Nyborg Madsen holdt sig f.eks tæt på vennen Knud; med de mange vragede kærester i kølvandet. Og Søren Rebbe meldte sig til skolekoret (uden at have en tone i livet selv), for dér var alle pigerne to gange om ugen.

Alex elskede at være i rampelyset og blev udøvende musiker – ud over sit radiovirke; mens Søren holdt sig til formidlingen og ingen musikerdrømme havde. Sammen og hver for sig har de oplevet en utrolig masse og mødt mange spændende musikere. Og mange af disse møder fik vi anekdoter om – som dén gang, Steve Van Zandt blev interwievet af Søren Rebbe til DR og glædede Hans Otto Bisgaard med at rååååbe hans navn (som Rebbe lige havde oplyst ham om). Der kom skam også en del historier om vor nuværende konge, som ANM har kendt i mange år.

Selv om det meste af foredraget var muntert, lagde de ikke skjul på, at der også har været nedture i livet. Musikken har fyldt alt i begges arbejdsliv, hvorfor det var ekstra bittert for Alex Nyborg Madsen at blive fyret fra DR; ligesom det var et nederlag for Søren Rebbe at erkende, at alkoholen havde fået overtaget i hans liv, og han derfor – for en tid – måtte aflyse sine engagementer i musikformidlingens tjeneste – (“den bedste aflysning, jeg har fået” sagde Nyborg Madsen).

Da aftenen – efter næsten en times “ekstranumre” var slut, var vi alle fyldt godt op med god underholdning og en del at tænke over. Og så skal der lige opfordres til at følge med når Brødrenes nye radiokanal Radio Mars snart går i luften. I kan følge dens udvikling på facebook.

Fredag d. 12.4 havde Tårup Forsamlingshus glæden af at være vært for et arrangement med “Brødrene” Alex Nyborg Madsen og Søren Rebbe

 

Skriv et svar

Your email address will not be published.

Post comment